Nieuws

Updates

Instagram

 
Foto door Jantina Talsma

Foto door Jantina Talsma

- IN DE VITRINE - MUZIKALE-/MIMEVOORSTELLING -

11 juni 2019

Het is dan eindelijk zover, de voorstelling waar Evelien van Arkel en ik vanaf September 2018 al mee bezig zijn kan eindelijk met beeld en informatie naar buiten!

—————

In de vitrine” is een muzikale-/mimevoorstelling waarin een absurde en vervreemde wereld gecreëerd wordt waarin je naar binnen kunt kijken. In deze absurde wereld wordt er nooit een verbinding tussen elkaar opgebouwd doordat werkelijk contact steeds wordt misgelopen en doordat men niet invoelend naar elkaar is.

Wat als wij de gedragingen van onze digitale communicatie zouden toepassen in onze werkelijke intieme relaties? Hoe intiem zouden onze intieme relaties dan zijn?

“In de vitrine” is gebaseerd op mijn nummer ‘Vitrine’.

Door Up North - een interdisciplinair laboratorium voor Noordelijke cultuurmakers - hebben wij dit kunnen realiseren.

—————

Credits:
Concept: Esther de Jong en Evelien van Arkel
Regie: Evelien van Arkel
Spelers: Denise Beekman, Hannegijs Jonker, Philipp Cahrpit
Muziek: Esker van de Werken, Esther de Jong
Vormgeving: Eva Koopmans
Artistiek begeleiding: Fabián Santarciel De La Quintana, Jurriaan Kamp
Productieleiding: Amarins Jansma

—————

Voor nu zijn er een aantal speeldata en -plekken bekend:
- donderdag 27 juni, Nr. 39, Leeuwarden (try-out)
- vrijdag 28 juni, Simmerdeis, Drachten (première)
- zaterdag 29 juni, Simmerdeis, Drachten
- zondag 30 juni, Simmerdeis, Drachten

- vrijdag 23 augustus, Noorderzon, Groningen
- zaterdag 24 augustus, Noorderzon, Groningen
- zondag 25 augustus, Noorderzon, Groningen

—————

Graag zie ik jullie een keer verschijnen bij één (of meerdere) van de voorstellingen. Dit is een groot experiment waarvan het hele team benieuwd is naar wat er zal ontstaan en hoe het zal overkomen. Een mooi avontuur. Goed voor de zenuwen.

Tot in de vitrine!

Foto door Xanne Wijkamp

Foto door Xanne Wijkamp

- HUISKAMERCONCERTEN MET TOLLS - 2019 -

7 mei 2019

Tolls en ik zijn al weer een paar weken bezig met onze tweede huiskamertour en deze gaat gestaag (gestaag, noem je dat zo?). Al op drie mooie plekke mogen spelen en er komen er nog een aantal aan.

De lijst tot nu toe:
- Roodehaan, 12 april
- Theatercafé De Hopper, De Lawei, Drachten, 28 april
- Amsterdam, 3 mei
- Quiet is the new Loud!, Wageningen, 15 mei
- Erica, 19 mei
- Terug naar het begin Festival, Appingedam, 25 mei
- Elst, 13 juni
- Giekerk, 16 juni
- Zinderende Zomeravond, Oosterhout, 17 juli
- Werken nog aan meer data!

We hebben het leuk en ontvangen mooie reacties.
#genieton

Contract tekenen Excelsior 14-2-19.jpg

- CONTRACT BIJ EXCELSIOR RECORDINGS -

26 februari 2019

Het hoge woord is er eindelijk uit!

Door middel van de videorelease van Meters diep is ook meteen de mededeling de deur uit gegaan dat afgelopen 14 februari het platencontract met Excelsior Recordings is ondertekend.

Ever since ik het besef had van platenmaatschappijen en wat ze voor je zouden kunnen betekenen en wat het - meer mentáál - voor mij betekende wilde ik al bij Excelsior zitten.
Vroeger luisterde ik veel naar Roosbeef en zo kwam ik achter het bestaan van Excelsior Recordings. Daarna kwam het besef van Spinvis, vroege album van De Staat, De Speeldozen, Alamo Race Track, Meindert Talma, Triggerfinger en holy shit ik wist helemaal niet dat zZz er ook bij zit!

Nu dus, het zij zo.

Een mooie bende om bij te mogen horen.
Het is gek om je eigen, professionele ontwikkeling zo mee te maken. Dit zijn stappen die ik nooit had durven dromen. En natuurlijk; het is alsnog maar kijken hoe het allemaal uitpakt maar dit is al… dit is al.

Ondertussen zijn we bezig met de volgende releases, singles, nummers, een plaat, EP, optredens, wat er ook maar komen gaat en gebeuren moet.

We zullen doorgaan.

Tot de volgende!

Foto door Jantina Talsma

Foto door Jantina Talsma

- SHOWS EUROSONIC NOORDERSLAG 2019 -

21 januari 2019

Vorige week heb ik een mooie en gevulde week gehad op Eurosonic Noorderslag.

Met op de woensdag een huiskamerconcert, optreden bij OOG Radio en ‘s avonds om 22:30u mijn officiële showcase in Brouwerij Martinus.
Een erg leuke maar drukke dag met heuvels (optredens en gesprekken) en dalen (inkakkers). Mijn laatste optreden van die avond was ook gelijk een goede afsluiter van de dag want ik was heel blij en opgelucht over hoe het was gegaan.
Alle lof voor Klaas Visser, die mijn geluid wilde doen.

De donderdag wederom een huiskamerconcert en in de avond een optreden met Tolls in The Dog’s Bollocks. Ook dit was heel leuk. Het was wederom fijn om met de band op te treden en daar weer even mee te hangen. Ook nog even een shoutout naar de beste stagemanager van de wereld; Berend Verstegenboomkroketten (Versteeg).

Vrijdag een minder drukke dag met alleen een huiskamerconcert en daarna als aanhangsel fungeren voor de band Ziggy Splynt die die avond ook een optreden hadden in The Dog’s Bollocks (wederom een shoutout naar de beste stagemanager van de wereld…).

En als afsluiter het huiskamerconcert op de zaterdag. Dit was het drukstbezochte concert. Hoewel de andere huiskamerconcerten heeel fijn, knus en intiem waren was het wel mooi om even af te sluiten met een goed gevulde huiskamer.

Die avond weer naar huis gevlucht en gisteren de hele dag gefilosofeerd over de zin van het leven tijdens het uitkijken van een Netfix serie.

Er komen meer dingen aan! Keep you posted!

Groetnis!

Foto door Rob Sneltjes

Foto door Rob Sneltjes

- TOLLS -

30 november 2018

Zoals jullie weten hebben Tolls en ik begin dit jaar een huiskamertour samen gedaan die we hebben geëindigd op Oerol. Nou, daarna is de muzikale bal wat gaan rollen (huh?) en kwamen we er achter dat we wel goed kunnen samenwerken en -spelen en -zingen dus na een repetitie mee te hebben gedaan met zijn band vroeg hij of ik wilde blijven en dat wilde ik.

Daarna zijn we een repetitieperiode ingegaan ter voorbereiding op zijn album release van zijn debuutplaat; “Blijf je koel” die nu uit is bij Revanche Records!

Op Explore the North hebben we de release gedaan met een gevulde Waalse Kerk. Dit was een super mooie avond.
Twee dagen later hebben we nog een intieme release gedaan voor vrienden, familie en collega’s, dit keer in Stadsschouwburg De Harmonie en ook dat was erg speciaal.

Zo trots op en blij met deze groep mensen; Daan van Beijeren, Nigel Passage en Murel Fijnvandraat.

Optredens met Tolls zullen ook in mijn speellijst staan.

Mooie, nieuwe avonturen zullen er komen!

We varen uit!

Popronde 2018 - Esther de Jong

- POPRONDE 2018 - AAN ALLES KOMT EEN EINDE -

25 november 2018

Gisteren was het eindfeest van Popronde 2018 in de Melkweg, Amsterdam. Dit betekent toch echt einde einde.

Ik wil Popronde Nijmegen, Den Bosch, Emmen en Meppel heel erg bedanken dat ik op hun bijzondere plekken op mocht treden; Hotel Linnen, Muzerije, Bibliotheek Emmen en Herberg ‘T Plein.

Hoewel er niet 30 optredens uit zijn gerold is er geen man overboord want er gebeurt ondertussen van alles en ik heb binnenkort erg erg erg erg leuk nieuws te vertellen!

Daarover later meer.

Ik wil Popronde graag bedanken. Een erg mooi initiatief wat veel kansen biedt. Ik hoop nog tot een andere keer!

Later alligators!

Haagse Popweek - Esther de Jong & Pyke

- ARTIST IN RESIDENCE MET SONGWRITER “PYKE” - deZOO - DEN HAAG -

15 oktober 2018

Onder de vleugel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 hebben Poppodia Neushoorn en Paard en poporganisaties Popradar Den Haag, Popfabryk Leeuwarden en Friesland Pop hun handen ineengeslagen en een artist in residence opgezet tussen Leeuwarden en Den Haag genaamd; deZoo.

Aankomende zaterdag (20 oktober) vertrek ik voor een week naar Den Haag om samen met songwriter Pyke ondergedompeld te worden in de Haagse muziekscene tijdens de Haagse popweek. In de week van Freeze Festival komt Pyke een week naar Leeuwarden om daar een kopje onder te gaan.

Zaterdag zullen wij voor het eerst de handen schudden en beiden een set spelen bij The Shore, Scheveningen.

Erg veel zin in en heel benieuwd hoe Pyke überhaupt is en hoe de week zal verlopen (wie we allemaal gaan ontmoeten en wat we allemaal gaan leren).

Sin oan!

Niet zweven maar zakken - Noorderzon 2018

- NIET ZWEVEN MAAR ZAKKEN - CONTAINERVOORSTELLING NOORDERZON -

3 september 2018

Een voorstelling over wegzakken in ons eigen hoofd; ons eigen ondergrondse.
Maar waarom lijkt het net alsof ik de enige ben die dit heeft? Waarom lijkt het alsof ik altijd maar het bovengrondse zie van iedereen?

“Niet zweven maar zakken” had zijn eigen container op Noorderzon 2018. Een solo-voorstelling waarin weer een stukje van mijn ondergrondse naar buiten kwam.

De voorstelling heeft van 23 tot 27 augustus 6 keer per dag gespeeld en heeft in totaal 370+ bezoekers gehad. Ik ben trots, zéér trots.

Nog heel erg bedankt voor de hulp van:
- Evelien van Arkel
- Fardau Mulder
- Mijke Eryng Braaksma
- Rosan Vloedgraven
- Saskia Reynders
- Tim Zweistra
- Cesar Eisma
- Hannegijs Jonker
- Vincent Rüter
- Richard Toepoel
- Mark Buitenwerf
- Maarten, Bas, Frank en Berend van Noorderzon

Mooie reacties mogen ontvangen, mooie mails mogen ontvangen (shit, ik moet ze nog beantwoorden) en nu op naar een van de volgende ‘projecten’; Popronde!

Tolls en Esther bewerkt-01 bannerEIND.png

- HUISKAMERTOUR MET TOLLS AFGELOPEN -

24 juni 2018

Na twee maanden is de huiskamertour met Tolls weer afgelopen. Mooie plekken gezien, sets gespeeld, mensen gesproken, dingen gehoord en weer veel geleerd omtrent de muziek.

Verwacht vooral om ons vaker samen te zien want i.v.m. succes is onze samenwerking verlengd!

Graag wil ik iedereen bedanken die ons in huis heeft gehaald. Van de pak-em-beet 70+ mails/berichten die wij hebben gestuurd kwam daar uiteindelijk deze speellijst uit:

- Antwerpen, 25 april
- Middelburg, 26 april
- Raalte, 28 april
- Haarlem, 25 mei
- Norg, 26 mei
- Leeuwarden, 1 juni
- Amsterdam, 9 juni
- Zuidhorn, 17 juni

- Oerol, Terschelling, 20, 21 en 23 juni

Schroom vooral niet om ons alsnog uit te nodigen voor een concert. We spelen gaarne. Zéér gaarne.

Ook Oerol nogmaals bedankt voor alle goede zorgen.

Tot in de pruimentijd,

Groetnis,

Joee,

Estherr